Eigen foto

Nieuws Voer

Ems Vechte investeert fors in mengvoerfabriek

21 September 2022

De Duitse bank en tevens voercoöperatie Ems Vechte heeft flink geïnvesteerd in modernisering van de mengvoerfabriek in het Duitse Laar, vlakbij de grens bij Slagharen. Dit was naar eigen zeggen noodzakelijk vanwege de snelle groei die de voercoöperatie in de afgelopen jaren op de Nederlandse markt heeft gerealiseerd.

Er is niet zozeer geïnvesteerd in extra productie, maar in de opslaglocatie van grondstoffen. Het investeringsbedrag is zo'n €10 miljoen. De coöperatie spreekt van de grootste investering in haar geschiedenis. Er is een op- en overslaghal gerealiseerd van 6.000 kubieke meter.

Ems Vechte maakte de afgelopen jaren naam op de Nederlandse markt. Vanuit het niets steeg de mengvoerafzet in ons land naar 140.000 ton, waarmee het bedrijf een geduchte concurrent is geworden voor voerbedrijven in met name Oost-Nederland.

In totaal produceert het bedrijf jaarlijks 760.000 ton. Dit volume zal met 150.000 ton worden opgeschroefd door de fusie in 2024 van Ems Vechte met de Duitse VR Bank, die naast bankieren eveneens actief is in mengvoer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief