Eigen foto

Nieuws Voer

Ems Vechte investeert fors in mengvoerfabriek

21 September 2022 - Wouter Baan

De Duitse bank en tevens voercoöperatie Ems Vechte heeft flink geïnvesteerd in modernisering van de mengvoerfabriek in het Duitse Laar, vlakbij de grens bij Slagharen. Dit was naar eigen zeggen noodzakelijk vanwege de snelle groei die de voercoöperatie in de afgelopen jaren op de Nederlandse markt heeft gerealiseerd.

Er is niet zozeer geïnvesteerd in extra productie, maar in de opslaglocatie van grondstoffen. Het investeringsbedrag is zo'n €10 miljoen. De coöperatie spreekt van de grootste investering in haar geschiedenis. Er is een op- en overslaghal gerealiseerd van 6.000 kubieke meter.

Ems Vechte maakte de afgelopen jaren naam op de Nederlandse markt. Vanuit het niets steeg de mengvoerafzet in ons land naar 140.000 ton, waarmee het bedrijf een geduchte concurrent is geworden voor voerbedrijven in met name Oost-Nederland.

In totaal produceert het bedrijf jaarlijks 760.000 ton. Dit volume zal met 150.000 ton worden opgeschroefd door de fusie in 2024 van Ems Vechte met de Duitse VR Bank, die naast bankieren eveneens actief is in mengvoer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden