Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Geen tweede oorwassing voor Duitse varkensprijs

5 Oktober 2022 - Wouter Baan

De Duitse varkensprijs zakt vandaag (5 oktober) niet verder weg. Voor varkenshouders kan dit gezien worden als een meevaller in een markt die stroperig verloopt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs (VEZG) houdt stand op €2 per kilo, nadat de notering vorige week €0,10 moest inleveren. Door deze verlaging kreeg het sentiment in de sector een knak. Even werd gevreesd voor een tweede verlaging, maar die blijft dus uit. Toch is de bui nog niet overgewaaid, want de signalen vanaf de vleesmarkt zijn nog verre van positief.

Het varkensaanbod laat ondertussen een seizoensmatige stijging zien. Deze wordt versterkt door de uitval van een slachtdag in Duitsland eerder deze week (3 oktober, Dag van de Duitse Eenheid). Naar verluidt is het ruimere aanbod echter van tijdelijke aard. Ongeveer een kwart van de slachtcapaciteit in Duitsland blijft immers al maandenlang onbenut.

Spreiding in Nederland
Ook in Nederland bewegen de varkensprijzen omlaag. Het is opvallend dat de slachterij-noteringen een vrij grote spreiding laten zien. Zo verlaagde Vion eerder deze week met €0,04 tot €1,84 per kilo (exclusief btw), terwijl de Compaxo-notering €0,07 teruggaat tot €1,74.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden