Shutterstock

Nieuws vlees

NVWA hoeft niet mee te werken bij expansie slacht

10 Oktober 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hoeft niet mee te werken als slachterijen en of vleesbedrijven hun productie willen uitbreiden. Dit is de strekking van minstens drie rechtszaken die de afgelopen maanden hebben gediend.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Slachterij en vleesverwerker Compaxo kreeg tweemaal nul op rekest bij een aanvraag voor meer keuringsdierenartsen dan wel meer keuringsuren. Collega-bedrijf Holland Vlees Service in Dodewaard hoefde ook niet te worden bediend. Dit heeft het college van beroep voor het bedrijfsleven uitgesproken in verschillende zaken.

De uitspraken zijn het voorlopige sluitstuk in slepende zaken. Holland Vlees Service vroeg al in juli 2020 om meer uren en/of keuringsartsen. Compaxo deed dat in december van hetzelfde jaar.

De NVWA stelt tegenover de rechtbank dat ze niet verplicht is om aan verzoeken voor meer uren te voldoen. Een woordvoerder van de organisatie verwijst naar het feit dat de NVWA al jaren kampt met problemen om voldoende vakbekwame mensen te vinden voor het keuringswerk.

Een woordvoerder van de Centrale Organisatie Vleessector (COV) brengt daar tegenin dat de vleessector de meest intensief gecontroleerde bedrijfstak in de voedingsindustrie is. Bovendien betaalt de sector €50 miljoen per jaar om deze keuringen vlot te laten verlopen. In die zin is het niet kunnen keuren een teleurstellende zaak, zo vindt de COV.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden