Tönnies

Nieuws Varkens

Duitse tak Vion voert druk op varkensmarkt op

14 Oktober 2022 - Wouter Baan

De Duitse tak van Vion hanteert vanaf vandaag (14 oktober) een 'Hauspreis' en wijkt daarmee af van de stabiele VEZG-notering. Een verlaging is volgens het vleesconcern niet meer af te wenden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit heeft heet slachtconcern bevestigd aan Top Agar. In het noorden van Duitsland hanteert Vion sinds vandaag een notering van €1,95 per kilo, vanaf maandag wordt deze prijs ook in de rest van Duitsland gehanteerd. Dit is €0,05 lager dan de Duitse varkensprijs (VEZG) die afgelopen woensdag stabiel bleef op €2 per kilo.

Volgens Vion is deze prijs niet realistisch met betrekking tot de zwakke vleesmarkt. Andere grote Duitse slachtconcerns als Tönnies en Westfleisch hebben de stabiele lijn van de VEZG-notering wel gevolgd.

Halverwege mei kondigde Vion ook onverwacht een 'Hauspreis' af die toen maar liefst 20 cent lager was dan de VEZG-notering.  Dit leidde tot een stortvloed van kritiek uit de varkenssector, waarvoor het slachtconcern vervolgens zwichtte. Halverwege juli week Vion in de prijszetting ook enkele weken af van de VEZG-notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden