Hendrix Genetics

Analyse DCA BestPigletPrice

Lagere biggenprijs leidt nog niet tot meer vraag

17 Oktober 2022 - Wouter Baan

De afzet van biggen blijft een moeizaam verhaal. Lichtpuntjes die de markt een impuls zouden kunnen geven, zijn in de verste verte niet te vinden. Ook deze week het de DCA BestPigletPrice niet om stand te houden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenhandel is, nog meer dan anders, gefocust op de ontwikkeling van de varkensprijzen deze week. De spanning in de markt is duidelijk merkbaar nu een verlaging van de Duitse varkensprijs (VEZG) op komst lijkt. Door een ruim aanbod en een tegenvallende vleesafzet heeft de markt ogenschijnlijk slechte kaarten in handen.

Aanbod groeit
De sombere marktperspectieven maakt vleesvarkenshouders nog terughoudender om biggen op te leggen. Tegelijkertijd zorgen de oplopende slachtcijfers wel voor meer plaatsingsruimte. Toch kost het handelaren veel moeite om koppels aan de man te brengen, zoals dat al wekenlang het geval is. Het gevolg is dat het aanbod vrije biggen groeit, mede ook door annuleringen. Ook de export kan de binnenlandse markt niet ontlasten. De aantallen die naar Spanje en Duitsland gaan, bewegen stabiel op relatief lage niveaus.

Verlaging voor BPP
Ondanks de stroeve markt zijn sommige handelaren van mening dat een verdere verlaging van de biggenprijzen weinig zin heeft om de vraag een impuls te geven. Dit omdat de biggenprijzen al relatief laag geprijsd zijn ten opzichte van de varkensprijzen en de vraag er toch niet door toeneemt. Dat is in de afgelopen weken wel gebleken. Er is ook een groep handelaren die wel voor een verlaging pleit. De DCA BestPigletPrice daalt zodoende met €0,50 tot €44 per big. De Duitse VEZG-biggenprijs kan wel standhouden op €52,50.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden