Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Stevige afwaardering voor Duitse varkensprijs

19 Oktober 2022 - Wouter Baan

De spanning op de Duitse varkensmarkt was de afgelopen dagen duidelijk merkbaar. Een ruimer aanbod en een tegenvallende vleesafzet deden Vion besluiten om een 'Hauspreise' af te kondigen. Ook de Duitse varkensprijs (VEZG) krijgt een stevige knauw. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs daalt vanmiddag (19 oktober) met €0,10 tot €1,90 per kilo. Deze afwaardering komt niet uit de lucht vallen. De afgelopen dagen was al duidelijk merkbaar dat de druk zich opbouwde. De Duitse tak van Vion nam eind vorige week het initiatief en kondigde een verlaging af. De andere slachterijen in Duitsland deden dit niet, maar maakten op de achtergrond wel de nodige stemming. Met de verlaging van de Duitse prijs trekken zij nu aan het langste eind.  

Slachterijen beroepen zich op een ruimer varkensaanbod en een moeilijke, onzekere vleesmarkt. De Europese vleesafzet hapert door de hoge inflatie die de koopkracht van consumenten onder druk zet. Daarbij zijn slachterijen niet happig om vriesvoorraden aan te leggen, dit vanwege de hoge energieprijzen. Wel zijn er signalen die wijzen op een verbeterde afzet van bijproducten richting China, al moet dat nog bevestigd worden. Al met al voelt de varkensmarkt momenteel wankel aan. De verlaging van de Duitse prijs gaat ook op andere plaatsen in Europa doorwerken, niet in de laatste plaats in Nederland.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden