Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Duitse varkensprijs trekt stabiele lijn door

2 November 2022 - Wouter Baan

De Duitse varkensprijs blijft in de eerste week van november zoals verwacht op zijn plek. Ook de Nederlandse slachterijen sleutelen niet aan de noteringen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met de stabiele mutatie blijft de Duitse VEZG-notering op €1,90 per kilo. Historisch gezien is dit nog altijd een puike prijs, maar in het licht van de huidige kostprijzen ook noodzakelijk. De noteringen van Compaxo blijven stabiel op €1,68 per kilo. Vion hield de notering maandag al ongemoeid en de andere partijen doen dat vermoedelijk ook. 

Oplopende slachtaantallen
Het Duitse slachtcijfer laat een stijgende lijn zien en liep vorige week op tot 785.136 varkens. Dergelijke hoge aantallen zijn (met uitzondering van week 39) sinds juni niet meer gehaald. Dit sluit aan bij het beeld dat Duitse slachterijen over de markt schetsen. Sinds een aantal weken spreken zij over een oplopend aanbod.

Vanuit de vleesmarkt komen deze week geen prijsopdrijvende noch prijsdrukkende factoren. De onderdelenprijzen blijven grotendeels op hun plek, zo blijkt uit cijfers van DCA. De markt werkt zo langzaam maar zeker richting de Kerstvraag die de komende weken los zou moeten komen. Of dit de markt een impuls gaat geven, is nog twijfelachtig.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden