Shutterstock

Analyse Varkensmarkt

Duitse varkensprijs zwicht niet voor slachterijen

9 November 2022 - Wouter Baan

De Duitse varkensprijs blijft vandaag gelijk, ondanks flinke prijsdruk van de grote slachterijen. In Nederland sleutelt Compaxo wel aan de notering. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met de stabiele mutatie blijft de VEZG-notering voor de derde week gelijk op €1,90 per kilo. Vanzelfsprekend was dit niet, want de Duitse slachterijen hebben in de afgelopen dagen de druk flink opgevoerd. Zo kwam Vion eind vorige week met een Hauspreise die €0,05 lager was. 

Wat marktleider Tönnies gaat doen, is nog niet bekend. Een zegsman van het bedrijf laat weten dat hun notering waarschijnlijk pas donderdagochtend vroeg bekend wordt gemaakt.

Ruim aanbod
Duitse slachterijen baseren zich op een ruim aanbod en een moeizame vleesafzet. Vooral de aantrekkende export naar China speelt hen steeds meer parten. Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest is die afzetmarkt gesloten. Het aanbod in Duitsland is extra verruimd door de uitval van een slachtdag vorig week dinsdag 1 november, vanwege 'Allerheiligen'. Afgelopen week hingen er in totaal 674.019 varkens aan de haak, ruim 100.000 varkens minder dan de week daarvoor.

In Nederland verhoogt slachterij Compaxo de notering met €0,01 tot €1,69 per kilo. De verhoging kan gezien worden als een opwaartse correctie, waarmee ze meer in lijn staan met andere slachterijnoteringen in ons land die deze week op hun plek blijven.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden