Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws Voer

Nutreco neemt opnieuw Deens voerbedrijf over

10 November 2022 - Wouter Baan

De Nederlandse veevoerreus Nutreco heeft het Deense voerbedrijf Mosegården overgenomen. Dit is de tweede overname in Denemarken in vrij korte tijd. Vorig jaar kocht Nutreco daar ook al een voerbedrijf op.

Met de aankoop van Mosegården verwerft Nutreco naar eigen zeggen een toonaangevende onafhankelijke leverancier van veevoeding in Denemarken, die gericht is op mineralen en diergezondheidsproducten voor varkens en runderen. De overname is tevens een belangrijke volgende stap om de positie op de Deense voermarkt te versterken, zo laat het bedrijf weten. Deze activiteiten vinden plaats onder de vlag van Trouw Nutrition. 

Nutreco is de laatste tijd sowieso op overnamepad. Vorige week kondigde het voerbedrijf aan een minderheidsbelang te hebben genomen in Roslin Technologies Limited, een Schotse speler gespecialiseerd in cellulaire landbouw voor de productie van kweekvlees. Hiervoor betaalde Nutreco ruim $12 miljoen. Welk bedrag Nutreco voor Mosegården heeft betaald, is niet bekend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Voer

CEO Nutreco houdt het na drie jaar voor gezien

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden