Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Slachterijen houden vast aan stabiele prijszetting

16 November 2022 - Wouter Baan - 1 reactie

De Duitse varkensprijs is vandaag (16 november) gelijk gebleven. Een verhoging in Duitsland behoort niet tot de mogelijkheden, net als in Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs (VEZG) blijft voor de vijfde week op rij gelijk op €1,90 per kilo. Ondanks de Hauspreis bij Vion is een prijsverlaging niet aan de orde. Een prijsverhoging evenmin. Hoewel de decembermaand langzaamaan dichterbij komt, is er van een Kerstopleving op de vleesmarkt nog niet echt sprake. Daarbij hebben Duitse slachterijen de pech dat zij niet kunnen exporten naar China, net nu de vraag aantrekt.

Nederlandse slachterijen hebben dit euvel niet, maar houden eveneens vast aan een stabiele varkensprijs. Met de nipte stijging van de DCA Beursprijs leek een prijsverhoging even tot de mogelijkheden te behoren, maar slachterijen willen er duidelijk niet aan. Zowel Compaxo als Van Rooi laten de prijzen ongemoeid, net als Vion die eerder deze week de notering gelijk hield.

Het aanbod in Nederland wordt als ruim omschreven, al krijgen handelaren de varkens goed geplaatst. In Duitsland is het aanbod in balans met de vraag. Het aantal slachtingen laat daarbij een stijgende lijn zien. Vorige week steeg het aantal geslachte varkens tot 792.649, het hoogste aantal sinds mei. Hier ging wel een gebroken slachtweek aan vooraf.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden