Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

Meer omzet en winst voor voerbedrijf FransenGerrits

27 December 2022 - Wouter Baan

Veevoerbedrijf FransenGerrits, dat vooral actief is in het zuiden van ons land, zag de omzet en winst vorig jaar aanzienlijk toenemen. Dit blijkt uit de jaarcijfers die begin deze maand bij de KVK zijn gedeponeerd.

De omzet steeg vorig jaar met krap 10% tot €205 miljoen, waarmee Fransen Gerrits het negende grootste veevoerbedrijf is van ons land. Onder de streep bleef €5,3 miljoen aan winst over, een plus van 20% tegenover het resultaat in 2020. De winst blijft binnen het bedrijf, gezien er geen dividend is uitgekeerd. Met een nettowinstmarge van 2,6% presteert FransenGerrits relatief hoog ten opzichte van de concurrentie.

In april maakte FransenGerrits bekend een meerderheidsbelang te nemen in Theeuwes Mengvoerders, waarvoor de autoriteiten later groen licht gaven. Ook vierde FransenGerrits dit jaar het 125-jarig jubileum. Het familiebedrijf beschouwt zichzelf tot de blijvers in de Nederlandse mengvoersector die in het teken staat van consolidatie en krimp.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden