Shutterstock

Nieuws Varkens

Nu al nieuwjaarskater op Nederlandse varkensmarkt

28 December 2022 - Wouter Baan - 1 reactie

Na Vion sleutelen ook de andere slachterijen in Nederland in de laatste week van het jaar aan de varkensprijs. Daarmee eindigt 2022 met een mineurstemming.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De stemmingmakerij van slachterijen in de afgelopen week bleek geen gebakken lucht. De andere slachterijen in Nederland volgen de neerwaartse beweging die Vion maandag op eigen houtje inzette. Compaxo verlaagt net als Vion met 5 cent. Van Rooi en Westfort doen een centje minder. De Duitse markt gaat onveranderd het jaar uit, gezien daar deze week niet wordt genoteerd.

De verlaging wordt door de primaire sector slecht ontvangen. Hoewel een kerstbonus altijd broos is, hadden varkenshouder nu de hoop dat de markt richting het nieuwe jaar staande zou kunnen blijven. Volgens slachterijen is een verlaging echter onontkoombaar, gezien de vleesverkopen 'op zijn gat liggen', zo wordt aangegeven door diverse partijen. Op zich is dat niet vreemd, maar de vrees is ook dat de afzet in januari flauw zal blijven, met zorgen over inflatie en een lagere vleesconsumptie die daarmee gepaard gaat. Daarbij is de Chinese afzetmarkt uiterst onzeker geworden nu corona daar hard om zich heen grijpt.

Aanbod bepalend 
Het varkensaanbod is, ondanks de gebroken weken, redelijk overzichtelijk. Wel komt er waarschijnlijk wat meer aanbod los nu de markt naar beneden beweegt. Het aanbod zal bepalend zijn voor de stemming op de varkensmarkt in januari. Een groot aanbod ligt niet in de lijn van de verwachtingen. Dit kan gezien kan worden als een lichtpuntje voor het nieuwe jaar. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden