Shutterstock

Nieuws Vlees

Lagere omzet, meer winst voor Pali Groep

18 Januari 2023 - Klaas van der Horst

Vee en vleesbedrijf Paridaans en Liebregts heeft in 2021 een 4,5% lagere omzet geboekt dan in het jaar ervoor. De winst leed er evenwel niet onder. Die verdubbelde in 2021 juist.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit het jaarverslag van het bedrijf, dat actief is in zowel de vleeskalver-, als varkenssector. In Den Bosch zijn de meeste kalveractiviteiten geconcentreerd, in Geldrop heeft het bedrijf een varkensslachterij.

Lagere inkoopkosten
De omzet daalde in 2021 met ruim €22 miljoen naar €471 miljoen. Door een nog sterkere daling van de (inkoop)kosten en lagere rentelasten, bleef er evenwel veel meer over. Het resultaat na belastingen steeg van €3,58 miljoen naar bijna €7,3 miljoen. Door de verbeterde resultaten steeg het eigen vermogen van 33% naar 38% van het balanstotaal.

De belangrijkste afzetmarkten voor het bedrijf zijn: Nederland, Duitsland, Italië en Frankrijk. In Nederland werd 29% van de omzet behaald. In Duitsland 17%, in Italië zo'n 13% en in Nederland 10%. De rest (31%) ging naar overige bestemmingen.

De twee slachterijen en daarmee verwante activiteiten waren stabiel goed voor 76% van de omzet, de rest van de omzet werd geleverd door handelsactiviteiten en dierhouderij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox