Shutterstock

Nieuws Varkens

Druk op varkensprijs bouwt zich af

18 Januari 2023 - Wouter Baan - 1 reactie

Naarmate de maand januari verstrijkt, bouwt de druk op de varkensmarkt zich af. De Duitse varkensprijs blijft vanmiddag wederom onveranderd en ook de Nederlandse slachterijen verlagen niet meer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks stemmingmakerij van de grote slachterijen zwicht de VEZG-notering niet, waarmee de komende dagen opnieuw €2 per kilo op de borden staat. Als Tönnies en Vion Duitsland hierin meegaan, dan kan de conclusie worden getrokken dat de Duitse markt de prijsstorm aan het begin van 2023 heeft overleefd.

Hoewel slachterijen spreken over een ruim aanbod, zijn de slachtcijfers bij onze oosterburen extreem laag. Vorige week bleef het slachtcijfer hangen onder 730.000, een daling van 10% vergeleken met verleden jaar. De wil om te slachten is er blijkbaar niet.

Stabiele noteringen in Nederland
In Nederland hebben slachterijen op eigen initiatief al meermaals verlaagd, maar deze week is er stabiliteit te bespeuren. Compaxo houdt de notering gelijk op €1,71 per kilo, nadat Vion maandag al zijwaarts muteerde. De andere partijen gaan hier vermoedelijk in mee. Het aanbod is ruimer dan in de afgelopen weken, maar zeker niet buitenproportioneel groot. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden