ABZ Diervoeding

Nieuws Voer

ABZ en coöperatie De Valk verkennen fusie

25 Januari 2023 - Wouter Baan

Voercoöperaties ABZ De Samenwerking en De Valk Wekerom gaan per februari 2023 een strategische samenwerking aan. De samenwerking lijkt een opmaat naar een fusie.

De intentie van de samenwerking is om te onderzoeken of een fusie wenselijk is, zo melden beide coöperaties. Het nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen, gezien ABZ De Samenwerking en De Valk al samenwerkten. Dit wordt nu geïntensiveerd op gebied van inkoop, nutritie en managementondersteuning. Beide coöperaties hebben het idee goed bij elkaar te passen en willen dat dit jaar onderzoeken.

De afzet van ABZ De Samenwerking bedroeg in 2021 zo'n 850.000 ton. De afzet van De Valk Wekerom bedraagt zo'n 250.000 ton, waarvan een groot deel biologisch is. De ambitie van ABZ De Samenwerking is om het marktaandeel de komende jaren te vergroten van 7% naar 10%, zo gaf directeur Marcel Roordink eind 2021 aan in een interview. Na een eventuele fusie met De Valk zou deze ambitie ongeveer gerealiseerd zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden