Shutterstock

Analyse Varkens

Slachterijen dubben over verhogen varkensprijs

1 Februari 2023 - Wouter Baan - 1 reactie

Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland bewegen de varkensprijzen nu omhoog. De Nederlandse slachterijen Compaxo en Van Rooi hebben de roepprijs pas vandaag (donderdag 2 februari) en weken daarmee af van hun routine.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs (VEZG) stijgt met €0,08 tot €2,08 per kilo, wat een onverwacht grote stap omhoog is die zonder morren wordt gevolgd door de grote slachterijen. Daarmee wordt het stabiele prijsbeeld van de afgelopen maanden doorbroken. De Duitse markt kon rondom de jaarwisseling standhouden, toen de Nederlandse markt wel omlaag bewoog. De prijsopleving is een gevolg van een aanhoudend krap aanbod. Daarbij ontspant de vleesmarkt ook zich, waarbij de onderdelenprijzen sinds deze week weer een opwaarts beeld vertonen.

In Nederland dubden slachterijen langer dan gebruikelijk over de prijsstijging. Normaal gesproken publiceren Compaxo en Van Rooi op woensdag de notering, maar die beslissing werd vooruit geschoven. Navraag leert is dat ze er nog niet uit zijn. Het opvoeren van de varkensprijs is precisiewerk nu de markt zo in beweging is, aangewakkerd door een krap aanbod. Voldoende aanvoer is voor slachterijen op dit moment geen vanzelfsprekendheid. Westfort was er woensdag al wel uit en plust met 5 cent tot €1,81 per kilo. Een dag later dan normaal kwam Compaxo eveneens met een verhoging van €0,05 tot €1,80, terwijl Van Rooi met 4 cent verhoogt tot €1,81 per kilo. 

De uitgestelde publicaties zijn de tweede opmerkelijke beslissing van slachterijen in korte tijd. Dit nadat Vion eind vorige week met terugwerkende kracht de notering verhoogde.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden