Shutterstock

Nieuws Varkens

Opmars varkensprijs zet in volle vaart voort

8 Februari 2023 - Wouter Baan

De opmars op de varkensmarkt duurt voort. De Duitse varkensprijs (VEZG) is doorgeschoten naar een recordstand, terwijl ook de slachterijen in Nederland duidelijk gas geven. De een wel iets meer dan de ander. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs maakt de verwachtingen waar en plust met €0,12 tot €2,20 per kilo. Daarmee overtreft de notering het bestaande record (daterend uit oktober 2022) met maar liefst €0,10. De markt reageert op een extreem krap varkensaanbod. In de afgelopen week werden slechts 727.390 varkens in Duitsland geslacht, bijna 8% minder dan dezelfde week vorig jaar toen het aanbod al krap was.

Ook in Nederland stoten de slachterijnotering door naar hogere niveaus. Wel vallen de onderlinge verschillen tussen de slachterijnoteringen op. Zo verhoogt Compaxo met €0,11 tot €1,91, terwijl Van Rooi €0,15 verhoogt tot €1,96 per kilo. Dergelijk grote stappen naar boven zijn historisch gezien zeer ongewoon. Het kan gezien worden als een bevestiging van het extreem krappe varkensaanbod, ook in ons land. Dit komt mede aan het licht komt door de grote behoefte om te slachten, terwijl Duitse slachterijen in toenemende mate bellen naar Nederlandse handelaren om een paar vrachten los te peuteren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden