Hendrix Genetics

Analyse Varkens

Seizoenspiek voor biggenprijs is bereikt

6 Maart 2023 - Wouter Baan

Ook deze week gaat de DCA BestPigletPrice nog omhoog, al lijkt dat voorlopig wel de laatste verhoging te zijn geweest. De weerstand onder vleesvarkenshouders is behoorlijk toegenomen nu de varkensprijzen zijn afgevlakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat de biggenmarkt in het teken van krapte staat, is ondertussen allang geen nieuws meer. Deze situatie lijkt sowieso ook de komende weken aan te houden en waarschijnlijk nog langer. De vraag naar biggen is goed, maar niet meer zo wild als die een paar weken geleden was. In de voorbije weken is de weerstand onder vleesvarkenshouders wel behoorlijk toegenomen, nu de varkensprijzen zijn afgevlakt.

Dit geldt zowel voor de binnenlandse als de exportvraag. Het exportcijfer naar Spanje deed in week 8 duidelijk een stap terug en zakte onder 30.000. Daarmee lijkt er een einde gekomen te zijn aan de voorjaarsvraagpiek.

BestPigletPrice
Ook de biggenprijzen werken toe naar de voorjaarspiek. Op basis van de opgaven stijgt de DCA BestPigletPrice deze week nog wel met €0,50 tot €75,50 per big. Deze opwaartse mutatie kan gezien worden als een kleine verrassing, gezien de Duitse biggenprijs al is afgevlakt. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden