Eigen foto

Analyse Varkens

Ondertoon op biggenmarkt blijft goed

20 Maart 2023 - Wouter Baan

De ondertoon op de biggenmarkt blijft goed, maar prijsstijgingen zijn ondertussen niet meer aan de orde. Daarmee bewegen de prijzen een stap zijwaarts.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ten opzichte van de afgelopen weken is er qua marktsituatie niet zoveel veranderd. Het biggenaanbod is aanhoudend schaars. Daarbij is de vraag goed, hoewel er onder vleesvarkenshouders wel weerstand is tegen de hoge prijzen.

De exportvraag is eveneens goed, zowel in Duitsland als Spanje. Dit blijkt ook uit de exportcijfers naar Spanje die tot nu toe in 2023 over de meeste weken bekeken, boven het niveau van vorig jaar lagen.

Na een moeizame periode krijgen zeugenhouders in toenemende mate vertrouwen in de markt. Dit blijkt onder meer uit het krappe aanbod van slachtzeugen, zowel in Nederland als Duitsland.

Prijzen stabiel 
Andere jaren ging de biggenprijs in deze periode van het jaar alweer langzaam omlaag, maar daar is nu nog geen aanleiding voor. Zodoende blijft de DCA BestPigletPrice deze week stabiel op €75,50 per big. De Duitse VEZG-biggenprijs blijft eveneens stabiel, op €80 per big.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden