Shutterstock

Nieuws Varkens

Wyno Zwanenburg nieuwe voorman Coviva

24 Maart 2023

Wyno Zwanenburg (1963) is vanaf april de nieuwe voorzitter van de Coalitie Vitale Varkenshouderij (Coviva). Daarmee heeft het samenwerkingsverband van diverse ketenpartijen naar eigen zeggen een zeer ervaren bestuurder aangesteld om het actieprogramma verder vorm te geven. Oud-varkenshouder Zwanenburg volgt René Coppens op.

Zwanenburg is een oude bekende in de sector. Tussen 2003 en 2013 was hij voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouder die later opging in de POV. Tot 2016 was hij zelf varkenshouder. De afgelopen jaren was hij actief als zelfstandig consultant op gebied van strategie en public affairs, onder meer in China.

Wyne Zwanenburg is per april voorzitter van de Coalitie Vitale Varkenshouderij.

Vanaf april gaat hij dus aan de slag als voorzitter van de Coalitie Vitale Varkenshouderij, waarbinnen diverse ketenpartijen als Vion, ForFarmers, Agrifirm, Topigs Norsvin samen met de POV en het ministerie van LNV participeren. Deze partijen hebben eenduidig ingestemd met de benoeming van Zwanenburg die volgens hen een groot netwerk meebrengt.

Sinds 2016
Het actieprogramma Vitale Varkenshouderij werd in 2016 opgericht met als doel om een beter verdienmodel in de sector te realiseren. Sinds 2019 werd onder stoppend voorzitter René Stevens uitvoering gegeven aan een duurzaamheidsprogramma met twee sporen: het saneren/beëindigen van bedrijven (afgerond) en innoveren en verduurzamen. Met de komst van Zwanenburg zegt de coalitie een nieuwe fase in te gaan, waarbij ambities vanuit de sector worden ingepast.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox