Analyse Varkens

Bodem onder biggenprijs brokkelt langzaam af

22 Mei 2023 - Wouter Baan

De DCA BestPigletPrice blijft deze week opnieuw onveranderd, hoewel dat door het wegvallen van de Spaanse vraag steeds minder vanzelfsprekend wordt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is een kentering gaande op de biggenmarkt. De krapte die de markt maandenlang tekende, maakt plaats voor een ruimer aanbod. Dit komt voornamelijk doordat Spaanse afnemers om aanzienlijk minder biggen verlegen zitten en daarom terugbieden. Dit komt ook tot uiting in de Spaanse biggennotering. Die deed afgelopen week voor het eerst in een jaar tijd een stap terug en daalde met €2 tot €89 per big.

De exportcijfers naar Spanje laten al langere tijd een daling zien en die trend zet vermoedelijk in de komende weken door, zoals dat seizoensmatig gebruikelijk is. Dit in combinatie met een oplopend biggenaanbod in Nederland zet het aanbod meer in lijn met de vraag. Van een overaanbod is geen sprake door goede afzet op de binnenlandse markt als ook Duitsland. Wel geven meerdere insiders aan dat de zeugenproductiviteit erg hoog is momenteel.

Notering nog stabiel
De Duitse VEZG-notering blijft deze week opnieuw staan op €84,50, hoewel er geluiden zijn dat de toeslagen omlaag bewegen. Ook de DCA BestPigletPrice blijft stabiel, op €77,50 per big. De gemiddelde inbreng bij DCA Markets ligt sinds twee weken onder het noteringsniveau, waarmee een daling van de biggenprijs dichterbij komt.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden