Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

7 Juni 2023 - Matthijs Bremer

De omzet van omzet van Friland (de biologische tak van Danish Crown) valt in de eerste helft van 2023 maar liefst 13% lager uit, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. De omzet daalde van €73,69 miljoen in de tweede helft van vorig jaar tot €64,16 miljoen. Toch spreekt CEO Claus Hein van een meevaller.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Als gevolg van de gedaalde omzet heeft de coöperatie de kiloprijs voor haar varkenshouders met 45 cent verlaagd, zo is te lezen in een persbericht. In totaal daalde de prijs van biologisch varkensvlees van €3,46 tot €3,01. 

CEO van Friland, Claus Hein schrijft in het persbericht dat een lagere omzet nooit goed nieuws is, maar grosse modo valt het resultaat hem eerder mee dan tegen. Het verlies is namelijk lager dan gemiddeld in de huidige markt.  In 2022 kochten Denen gemiddeld al 27% minder vlees van biologisch gehouden varkens. Een vergelijkbare trend is te zien bij andere soorten vlees. De verkoop van biologisch rundvlees daalde met 26% ten opzichte van 2021. De verkoop van biologisch pluimveevlees deed het net iets beter. Toch is de daling met 20% fors.

Danish Crown houdt vertrouwen in biologisch
Danish Crown heeft ondanks de lagere omzet nog altijd vertrouwen in de biologische markt. Het Deense vleesconcern ziet ondanks de lagere omzet nog steeds toekomst in de biologische markt. Het bedrijf zal dan ook blijven investeren in het merk en de marktpositie van Friland. Al voegt de CEO van Danish Crown Jais Valeur daar wel aan toe dat het op lange termijn van belang is dat de consument toehapt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden