Shutterstock

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs stijgt na korte adempauze weer

7 Juni 2023 - Wouter Baan

Na een korte onderbreking neemt de Duitse varkensprijs weer de benen. De markt profiteert van aanhoudend droog en warmer wordend weer, wat de vraag naar BBQ-producten doet aantrekken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs stijgt met €0,05 tot €2,43 per kilo. Daarmee wordt wederom een record gevestigd, al is dat meer een bijkomstigheid. Hoewel er door het krappe aanbod en zonnige barbecueweer veel trek in de markt zit, was een prijsverhoging geen abc'tje.

De grote slachterijen in Duitsland uitten in de afgelopen weken flinke weerstand tegen de aantrekkende markt en beroepen zich op de zwak lopende export van bijproducten op de wereldmarkt. Of partijen als Tönnies de verhoging opvolgen, is woensdagmiddag nog niet bekend.

Nederlandse markt
In Nederland heeft de Duitse prijsverhoging ook effect. Westfort verhoogt bijvoorbeeld met €0,02 tot €2,18 per kilo. Daarmee wordt de richting die de varkenshandel via de DCA Beursprijs twee weken geleden aangaf alsnog volledig opgevolgd. Compaxo en Van Rooi houden de notering wel ongemoeid. Ook Vion liet de notering maandag gelijk, maar toen was nog niet bekend dat de Duitse markt verder zou stijgen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden