Shutterstock

Analyse Varkens

Biggenmarkt volgt varkensprijs opnieuw

12 Juni 2023 - Wouter Baan - 7 reacties

De snel aantrekkende varkensprijzen trekken ook de biggenprijzen mee omhoog. Hoewel het biggenaanbod allang niet zo krap meer is als pakembeet een maand geleden, houdt dit een volgende prijsstijging niet tegen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Normaal gesproken zitten de  biggenprijzen in deze tijd van het jaar in een neerwaartse spiraal, maar dit jaar houdt de markt geen rekening met seizoenspatronen. Telkens wanneer de varkensprijzen omhoog bewegen, volgen de biggenprijzen bijna blind.

De Duitse biggenprijs (VEZG) steeg vrijdag tot een nieuw record met €91 per big, waarmee de notering nogmaals met €3 pluste. Een dergelijke verhoging vinden handelaren voor de Nederlandse markt vaak te gortig, maar een breed gedragen wil om te verhogen is er weldegelijk.

Hoewel de krappe aanbod naar de achtergrond is verdwenen, zijn er voldoende plaatsingsmogelijkheden. De weggevallen export naar Spanje kan gemakkelijk in Duitsland worden ondergebracht. Duitse vleesvarkenshouders hebben overduidelijk vertrouwen in de markt en willen de stallen weer vol. Ondanks de hoge biggenprijzen is er zicht op rendement.

Op basis van de opgaven stijgt de DCA BestPigletPrice deze week met €1 tot €79 per big.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden