Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion gaat niet mee in stijgende varkensmarkt

13 Juni 2023 - Wouter Baan - 2 reacties

De hogere Duitse varkensprijs en DCA Beursprijs wordt deze week niet opgevolgd door Vion. De afvlakkende prijsbeweging is een telleurstelling voor leveranciers van Vion die door de inkopers soms informeel al een verhoging van de roepprijs en toeslagen was toegezegd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vion houdt de inkoopprijs deze week gelijk op €2,41 per kilo (inclusief btw). Twee weken geleden werd de Duitse prijsverhoging ook maar ten dele opgevolgd. De afvlakkende prijsbeweging is een telleurstelling voor leveranciers van Vion die door de inkopers soms informeel al een verhoging van de roepprijs en toeslagen was toegezegd, zo klinkt van meerdere kanten.

Vion beroept zich op de vleesmarkt, waar de afzet van slachtbijproducten op de wereldmarkt teleurstellend verloopt bij extreem dalende prijzen. De hammen en procureurs worden volgens de slachterij wel duurder verkocht, maar de rest van de onderdelen niet. Deze lezing komt overigens niet overeen met de DCA-karkasonderdelenprijzen, waaruit blijkt dat ook de hammen, schouders, middels en buiken deze week duurder worden verkocht. 

De vraag is nu hoe andere slachterijen in Nederland gaan muteren. Volgen zij Vion, of bewegen zij mee met de stijgende Duitse markt. De notering zal waarschijnlijk bepalend zijn voor in hoeverre de slachtplannen kunnen worden ingewilligd. Het varkensaanbod is immers al krap en loopt seizoensmatig terug. Daar komt de groeivertraging door de aanhoudend hoge temperaturen nog bij, terwijl handelaren zich in toenemende mate zeggen te oriënteren op de steeds lucratiever wordende Duitse markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden