Shutterstock

Analyse Varkens

Hoge biggenprijs vertoont barstjes

10 Juli 2023 - Wouter Baan

De biggenmarkt is grillig te noemen. Twee weken geleden werd door handelaren al voorzichtig voor een verlaging geopteerd,  om vervolgens een week later weer aan stijgen te denken. Dit toen de Duitse notering onverwacht verder aantrok als gevolg van hogere varkensprijzen. Nu de varkensmarkt in afgevlakt, wordt er in de markt wederom over verlagingen gesproken. Desalniettemin kan de DCA BestPigletPrice deze week standhouden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De afzet van biggen gaat allemaal minder vlot dan een paar weken geleden. Het aanbod neemt seizoensmatig merkbaar toe. Dit mede ook doordat van groeivertraging geen sprake is, gezien aanhoudende zomerhitte alweer even geleden is.

Tegenover een groeiend aanbod staat een afnemende vraag. Spaanse integraties hebben duidelijk minder behoefte aan biggen en bieden geld terug, zo geven handelaren aan. Dit is overigens niets meer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Daarbij wordt melding gemaakt van stoppende vleesvarkenshouders op de binnenlandse markt die zodoende daarom geen biggen meer opleggen. De afzet naar Duitsland loopt wel vlot door.

Het aanbod biggen is nog niet drukkend weg, maar het begint hier wel iets van weg te krijgen. Sommige handelaren vinden het tijd worden voor een verlaging. Anderen willen met een onveranderde mutatie juist de rust bewaren. Die laatste groep heeft deze week de overhand, waardoor de DCA BestPigletPrice blijft staan op €79 per big. Wel valt het gemiddelde van de opgaven voor het eerst sinds maanden onder het noteringsniveau uit.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden