Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

13 Juli 2023 - Matthijs Bremer

Vion en Danish Crown starten samenwerking een samenwerking om runderen te slachten in Noord Duitsland, zo schrijft Vion in hun persbericht. Directeur van Vions Noord-Duitse afdeling Zucht-Nutzvieh geeft aan blij te zijn dat ze slachtcapaciteit aan kunnen blijven bieden in Noord-Duitsland.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Zodra de sluiting van het slachthuis van Bad Bramstedt is voltooidn zal Danish Crown circa duizend runderen per week slachten voor de Noord-Duitse afdeling van Vion. De slachtingen zullen plaatsvinden in de slachterijen in Husum en Teterow. Volgens Vion treedt het huidige plan in werking vanaf 1 augustus 2023.

Vion noemt de dalende veestapel in Noord-Dutsland als voornaamste reden voor de nieuwe koers. Omdat het steeds moeilijker wordt om aan voldoende vee te komen, verlagen beide bedrijven al een tijdje hun slachtcapaciteit in de regio.

Vervolgstappen
Door de samenwerking met Danis Crown neemt Vion concrete vervolgstappen op het eerder aangekondigde plan om de activiteiten in Duitsland te gaan herorganiseren. Ook Danish Crown is hiermee bezig en dit verbroederd klaarblijkelijk. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden