Shutterstock

Nieuws Varkens

Slachterijen repareren marge in moeizame markt

26 Juli 2023 - Wouter Baan - 10 reacties

De rempoging van Vion is gewillig opgevolgd door de andere slachterijen in ons land. De prijzen op de Duitse markt kunnen wel blijven staan. Staat de prijsverlaging op zichzelf, of is dit een voorbode voor meer?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In navolging op Vion verlagen vandaag ook Compaxo, Van Rooi en Westfort de inkoopprijzen. Eerstgenoemde trapt zelfs stevig op de rem met een daling van €0,06 tot €2,23 per kilo. Van Rooi en Westfort gaan mee in het tempo van Vion en verlagen met €0,04. Met de prijsverlagingen nemen de Nederlandse slachterijen in negatieve zin afstand van Duitsland, waar de VEZG-notering kan blijven staan op €2,50 per kilo.

Margeherstel
Daarmee verkiezen slachterijen margeherstel boven volle slachthaken, hoewel dat in de huidige krappe markt sowieso al onhaalbare kaart is. Het varkensaanbod neemt sinds kort weliswaar weer wat toe, maar de kans is groot dat door de oplopende prijsverschillen er meer varkens naar Duitsland worden gebracht. Volgens slachterijen is dat niet anders en is de marge, ook met de verlagingen van deze week, nog niet hersteld.

Insiders spreken over een zeer moeizame vleesafzetmarkt. Of de situatie in Nederland verder verslechterd, zal sterk afhangen van de ontwikkelingen in Duitsland en Spanje in de komende weken. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden