Tönnies

Nieuws Varkens

Ook Duitse varkensprijs loopt flinke averij op

2 Augustus 2023 - Wouter Baan

In navolging op de prijsdruk die in Nederland is ontstaan, beweegt nu ook de Duitse markt omlaag. En behoorlijk hard ook.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Duitse varkensprijs (VEZG) daalt met 10 cent tot €2,40 per kilo. Het is de eerste verlaging sinds de herfst. De verlaging komt niet als een verrassing, want er waren al duidelijke signalen dat de Duitse markt op knappen stond. Slachterijen zullen de beweging van de VEZG gewillig gaan volgen.

Ondanks krap aanbod
Het krappe aanbod blijkt geen tegendruk te kunnen bieden. Met opnieuw minder 700.000 geslachte varkens in de afgelopen week blijft het aanbod aanhoudend krap. Hoewel de verlaging verwacht was, is deze bepaald niet mals te noemen. De Duitse markt gaat nu ineens harder omlaag dan de noteringen in Nederland. Dit kan hier ook weer tot extra prijsdruk leiden.

Ook Nederlandse slachterijen voeren vandaag zoals verwacht verdere verlagingen door, maar mogelijk is de bodem daarmee nog niet bereikt. Er kan gerust geconcludeerd worden dat de markt momenteel in woelig vaarwater zit. Zolang de vakantieperiode voortduurt, lijkt deze situatie aan te houden. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox