Shutterstock

Analyse Varkens

Stagnerende export duwt biggenprijs omlaag

7 Augustus 2023 - Klaas van der Horst

De neerwaartse beweging op de biggenmarkt zet door. De afzet van biggen richting de grote exportbestemmingen Duitsland en Spanje blijft dalen, waardoor exporteurs hard moeten werken om de biggen afgezet te krijgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Achterliggende oorzaak is dat het aantal slachtingen en ook de vleesafzet stroever lopen door de vakantieperiode en het warme weer van de voorbije weken. 

In de onderstaande figuur is goed zichtbaar hoe de biggenafzet naar de bekende grote bestemmingen de laatste weken terugliep. Naar België en ook Italië werden juist iets meer biggen afgezet.

DCA BestPigletPrice verder omlaag
De DCA BestPigletPrice moet op basis van de opgaven verder omlaag en komt daarmee uit op €71,50. De kans is goed aanwezig dat dit niet de laatste verlaging is, want de ingezette trend op de markt lijkt nog niet direct te veranderen.

De hoge Duitse biggenprijs kon nog tot vorige week standhouden, maar moest toen wel gelijk €5,00 per stuk inleveren, waarmee die uitkwam op €88,00.

De varkensprijzen blijven intussen ook onder druk staan. Vion Duitsland verlaagde de prijs voor deze week daarom met 10 cent naar €2,40 per kilo, hetzelfde niveau als Tönnies. Vion Nederland verlaagde de prijs met 4 cent naar €2,46 per kilo. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden