Shutterstock

Analyse Varkens

Duitse varkensprijs werpt dam op tegen prijsdalingen

23 Augustus 2023 - Klaas van der Horst

De Duitse producentenvereniging VEZG houdt de varkensprijs in Duitsland voor deze week gelijk. Daarmee werpt de invloedrijke organisatie een dam op tegen de reeks prijsverlagingen van de laatste weken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Nederlandse slachterijen Compaxo en Van Rooi doen vandaag (woensdag 23 augustus) nog wel mee met de prijsverlagingen. Zij lieten hun prijzen deze week dalen met €0,04 cent per kilo. Of de stabiele stap van de Duitse organisatie helpt, moet de komende dagen blijken. De VEGZ noteert bij een iets lager varkensaanbod dan vorige week: 264.500 tegen 207.700 stuks vorige week.

Verschil met vorige week is in ieder geval dat er deze week een werkdag extra is (vorige week was er een vrije katholieke feestdag in Duitsland) en er meer kan worden geslacht. Ook in veel andere katholieke Europese landen is dit het geval. Bovendien gaan steeds meer consumenten weer terug naar een normaal levensritme. De vakanties zijn voorbij of lopen ten einde. Dat betekent in de meeste gevallen ook een hogere vleesconsumptie.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox