Tönnies

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

11 September 2023 - Wouter Baan

Het Duitse vleesconcern Tönnies heeft ambities in Afrika. Er liggen plannen klaar om in Namibië een slachterij te beginnen voor het slachten en verwerken van runderen en varkens.

Eigenaar Clemens Tönnies bracht recent een bezoek aan het Afrikaanse land, waarbij onder andere een bezoek werd gebracht aan de president van Namibië. Die is enthousiast over de plannen van het Duitse vleesconcern om in het Afrikaanse land een slachterij te beginnen. Wel dient de investering bij te dragen aan het terugdringen van de hoge jeugdwerkloosheid.

Als Tönnies daadwerkelijk voet aan de grond krijgt in Afrika, dan is dat een opvallende stap te noemen. Tot nu toe is het bedrijf behalve in de Duitse thuismarkt fysiek gevestigd in Europese landen als Denemarken, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Daar komt nog bij dat Namibië een relatief klein land is qua dieraantallen, vergeleken met andere Afrikaanse landen. Wel is het een relatief stabiel land.

Een aantal jaren geleden had Tönnies nog grootste plannen buiten de EU, in Rusland. De activiteiten daar werden in 2021 echter weer afgestoten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox