AB Texel

Nieuws Veevoer

AB Texel neemt zakgoed over van Nijhof-Wassink

11 September 2023 - Klaas van der Horst

AB Texel Group neemt het zakgoedtransport van Ecotrans Logiscs over van Nijhof-Wassink. Daarmee voegt het transportbedrijf schaal toe voor de eigen activiteiten in het zakgoedtransport.

CEO Dennis Wetenkamp is daarom tevreden met de aankoop. "De totale omvang van het zakgoedtransport krimpt de laatste jaren niet meer. De vraag naar onder meer opfokvoeders, paardenvoer, premixen en ook kunstmest blijft. Door voldoende schaalgrootte te creëren, blijft het een interessante markt."

De overname vindt plaats per 1 oktober. Dan gaan het wagenpark van 41 trucks, 50 schuifzeiltrailers en 50 kooiapen plus het kantoorpand in Vaassen over naar de nieuwe eigenaar. Nijhoff-Wassink wil zich verder concentreren op het bulktransport en warehousing voor klanten in de chemie, food en feedindustrie. Nijhof-Wassink heeft ruim 750 vrachtwagencombinaties.

AB Texel Group is actief in de hele agrifoodsector en wil complete logistieke oplossingen bieden voor klanten en hen volledig ontzorgen, zo stelt het bedrijf. In dat kader heeft het bedrijf zich ook sterk gespecialiseerd in de zakgoeddistributie. Na de overname zal AB Transport Group ruim 1.700 trucks en 2.650 trailers hebben, waarvan 150 schuifzeiltrailers.

Onderdeel van de overeenkomst is ook dat Volvo en Renault Truck dealerbedrijf Nijwa, dochteronderneming van Nijhof-Wassink Group, afleverende dealer wordt van Volvo en Renault trucks en onderdelen voor AB Texel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox