Shutterstock

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs loopt alsnog averij op

20 September 2023 - Wouter Baan

Waar de Nederlandse varkensprijzen in de afgelopen weken wegzakten, wist de markt in Duitsland te blijven staan. Nu blijkt dat de druk de Duitse varkensprijs alsnog te veel wordt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De VEZG-notering daalt na vijf stabiele weken met €0,05 tot €2,25 per kilo. Dit is het laagste niveaus sinds februari. De oorzaak van de prijscorrectie ligt bij een zwakke vleesafzet. Dit valt deels te verklaren door de dalende rundvleesprijzen, waarmee varkensvlees in verhouding duurder wordt.

Daarbij laat ook het varkensaanbod een stijgende lijn zien. Dit blijkt ook uit de slachtcijfers die vorige week opliepen tot 723.913 varkens. Dit is het hoogste niveau sinds medio mei. Desalniettemin blijft het aanbod historisch gezien krap te noemen.

De prijsverlaging in Duitsland zou geen directe aanleiding moeten geven voor verdere prijscorrecties op de Nederlandse markt. In de afgelopen weken zakten de noteringen hier immers al terug. Desalniettemin blijven slachterijen druk uitoefenen. Voorlopig leidt het niet tot verdere prijsdruk. Zo houdt Compaxo de weekprijs gelijk op €2,04 per kilo.   

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox