Eigen foto

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs houdt voet bij stuk

25 September 2023 - Wouter Baan

Ondanks lagere varkensnoteringen en prijsdruk op de Duitse biggenmarkt, koerst de Nederlandse biggenprijs zijwaarts. Veel varkenshandelaren voelen er weinig voor om aan de DCA BestPigletPrice te sleutelen. Waarom houden zij voet bij stuk?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De varkenshouderij heeft al wekenlang te kampen met teruglopende noteringen. Zowel de varkens- als biggennoteringen verloren behoorlijk wat terrein. Enkel de Duitse VEZG-biggenprijs trok zich in de afgelopen weken weinig tot niets aan van het negatieve marktsentiment en bewoog stoïcijns stabiel. Tot afgelopen vrijdag. Toen ging de notering mee met de dalende Duitse varkensprijs, met een daling van €2,50 tot €77,50 per big.

Vertrouwen behouden
Met deze wetenschap in het achterhoofd (en mogelijk verder dalende varkensprijzen in het verschiet) zou je ook prijsdruk kunnen verwachten op de Nederlandse biggenmarkt. Een aantal handelaren opteert dan ook voorzichtig voor een beperkte daling, maar het gros van de inbrengers wil voet bij stuk houden. Een daling zou het vertrouwen op de markt geen goed doen net nu de vraag juist weer een beetje aantrekt, zo is de gedachte. Niet alleen de binnenlandse vraag, maar ook afzet naar grootafnemers als Spanje en Duitsland groeit met de week gestaag, zo blijkt uit de jongste exportcijfers. 

Op basis van de opgaven blijft de DCA BestPigletPrice staan op €61,50 per big. Wel ligt de gemiddelde inbreng iets onder het niveau van de notering. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden