ABZ De Samenwerking

Nieuws Voer

ABZ en coöperatie De Valk zien fusie zitten

3 Oktober 2023 - Wouter Baan

ABZ De Samenwerking en Coöperatie De Valk Wekerom starten in november met een fusieonderzoek. In januari maakte beide bedrijven al bekend te gaan samenwerken en dat bevalt  goed. Een fusie is naar eigen zeggen gewenst om in te spelen op de toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij.

De ledenraad en raad van commissarissen hebben ingestemd om de fusie nader uit te werken. Het eventuele fusiebedrijf zou via acht fabrieken een goede dekking krijgen over Nederland. Ook is de gedachte dat met het bundelen van de krachten beter ingespeeld kan worden op (toekomstige) marktconcepten voor dierlijke producten.

Daarbij kunnen er efficiencyslagen worden gemaakt, iets wat met het oog op de verwachte krimp in de veehouderij niet onlogisch is. Na een samenwerking in de afgelopen maanden is de gezamenlijke conclusie dat beide coöperaties goed bij elkaar passen.

De afzet van ABZ De Samenwerking bedroeg in 2022 zo'n 850.000 ton. De afzet van De Valk Wekerom bedraagt zo'n 250.000 ton, waarvan een groot deel biologisch is. Bij een fusie met De Valk versterkt ABZ De Samenwerking haar positie als vierde grootste mengvoerproducent van Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox