Analyse Varkens

Varkensmarkt trekt biggenprijs mee omlaag

9 Oktober 2023 - Wouter Baan - 1 reactie

De prijsdalingen op de varkensmarkt zijn hardnekkiger dan gedacht. Daarmee komt ook het fundament onder de DCA BestPigletPrice op losse schroeven te staan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het sentiment op de varkensmarkt is na een uiterst positieve zomer behoorlijk gedraaid. De varkensnoteringen zijn al behoorlijk afgewaardeerd, maar nog niet genoegd naar de zin van slachterijen. De wil om te verlagen is bijzonder hardnekkig. Vooral in Duitsland, waar slachterijen de uitval van een slachtdag aangrepen om een Hauspreise op het bord te zetten. Dit trekt ook de Nederlandse markt mee omlaag. Zo verlaagt Vion de notering met €0,03 tot €2,25 per kilo. Vermoedelijk gaan de slachterijen die op woensdag noteren ook €0,03 tot mogelijk €0,05 van de prijs afhalen.

Geen gunstige ontwikkeling
Voor de biggenmarkt is deze situatie geen gunstige ontwikkeling. De lagere prijzen vervagen het zicht op rendement in de keten. Hierop moeten de biggenprijzen meebewegen, zo is de gedachte van veel handelaren. De Duitse VEZG-notering gaat deze week met maar liefst €3,00 omlaag tot €74,50 per big. Zo bont hoeft de DCA BestPigletPrice het niet te maken, want de Duitse notering was veel langer op een hoog niveau gebleven. Met terugwerkende kracht misschien wel te lang, want ook na de afwaardering blijft de notering er strak op staan. Op basis van de opgaven daalt de DCA BestPigletPrice met €0,50 tot €61 per big.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden