Shutterstock

Analyse Varkens

Krap aanbod beperkt daling biggenprijs

16 Oktober 2023 - Wouter Baan - 11 reacties

De druk op de varkensprijzen is vanzelfsprekend ook merkbaar op de biggenmarkt. Waar de Duitse biggenprijs tegen een stevige afwaardering aanliep, is de verlaging voor de Nederlandse biggenprijs beperkt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het vertrouwen om biggen op te leggen, heeft in de afgelopen weken een behoorlijke knauw gekregen. Historisch gezien zijn de varkensprijzen nog steeds goed, maar tegelijkertijd zijn de baten toch ook behoorlijk afgeroomd. Aan deze nieuwe werkelijkheid moet de sector toch even wennen. Temeer omdat de perspectieven niet per se goed zijn, hoewel er deze waarschijnlijk wel meer rust in de markt gaat komen. Mits de Duitse varkensprijs (VEZG) stabiel blijft tenminste. Vion verlaagt deze week met 6 cent tot €2,19 per kilo. Daarmee komt de notering exclusief btw ook onder de grens van €2 uit, net als bij de andere slachterijen. 

De vraag naar biggen is lauw, maar ook niet overdreven slecht, zo geven handelaren aan. Binnen de vaste koppelingen loopt het prima door, voor vrije biggen vormen met name de incourante koppels soms nog een probleem. Toch is van een drukkend ruim aanbod zeker geen sprake. Sterker nog, diverse handelaren geven aan dat het aanbod verkrapt.

De overgewaardeerde Duitse biggenprijs zakt met de verlaging van deze week snel af tot een beetje meer marktconform beeld. De VEZG-notering daalt met €4,50 tot €70 per big. De DCA BestPigletPrice levert €1 in tot €60 per big.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden