Shutterstock

Analyse Varkens

Opmars op biggenmarkt zet onverminderd door

11 December 2023 - Wouter Baan - 2 reacties

Net als in de voorgaande weken blijven de biggenprijzen omhoog kijken. Een krap aanbod is de grootste prijsopdrijvende factor.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niet zozeer de vraag, maar vooral het krappe aanbod weegt zwaar op het marktsentiment, zo geven handelaren aan. De vraag had een impuls kunnen krijgen door een kerstopleving op de varkensmarkt, maar die blijft dit jaar uit.

Los daarvan staan de biggenprijzen al strak ten opzichte van de varkensprijzen. Toch weerhoudt dit vleesvarkenshouders er niet van om biggen te kopen, al zijn er niet heel veel andere opties. De varkensmarkt is te stabiel om de stallen leeg te laten, iets wat vandaag de dag sowieso nog maar weinig voorkomt.

Noteringen in de lift
Ondertussen stijgen de biggenprijzen verder. De Duitse VEZG-notering stijgt wederom met €1 tot €73 per big. En net als de Spaanse biggenprijs stijgt ook de DCA BestPigletPrice deze week met €1,50 tot €68,50 per big. Daarmee wordt het verschil tussen de Nederlandse en Duitse biggenprijs opnieuw wat kleiner. Vermoedelijk nemen de biggenprijzen in de gebroken weken rondom kerst gas terug. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden