Compaxo

Nieuws Varkens

Compaxo koopt slachtcapaciteit van Pali

12 December 2023 - Wouter Baan

Compaxo heeft de activiteiten van Pali Group in Geldrop overgenomen. Dit betreft het slachten van circa 15.000 vleesvarkens per week. In de nieuwe constructie wordt de aanvoer ondergebracht in Zevenaar en zal het uitbenen deels bij Pali Meat in Oss gaan plaatsvinden.

De overname vloeit voort uit een samenwerking tussen beide bedrijven die al 20 jaar bestaat. De wens van Compaxo is om de varkensslacht in de onlangs verbouwde slachterij in Zevenaar beter te benutten. Pali Group had in Geldrop, vanwege beperkingen in de vergunning, geen ruimte om te groeien. Zodoende is besloten dat het slachten van varkens vanaf april volgend jaar door Compaxo in Zevenaar gaat plaatsvinden, middels een overname van de slachtcapaciteit in Geldrop.  

Notering blijft bestaan
Dit betekent niet dat Pali uit de varkensvleeshandel stapt. Een deel van de karkassen worden door Pali Meat teruggekocht om vervolgens op de locatie in Oss te worden uitgebeend en verder verwerkt. Een woordvoerder van Pali zegt dat er bewust is gekozen voor deze constructie. Het houdt in dat de varkensnotering van Pali na de nieuwe opzet niet automatisch verdwijnt.

De Autoriteit Consument & Markt moet nog wel goedkeuring geven over de overname.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden