Analyse Varkens

Biggenprijs blijft opnieuw aan de grond genageld

15 Januari 2024 - Wouter Baan

De onzekere varkensmarkt houdt de biggenhandel begin 2024 behoorlijk bezig. Er klinkt in de markt een roep om een verlaging, maar die heeft deze week niet de overhand.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de afgelopen weken waren er telkens wel handelaren bij die vonden dat de biggenprijs in het nieuwe jaar verder omhoog kon. Dat is deze week wel anders, nu de Nederlandse varkensprijzen as we speak geknipt en geschoren worden.

Zo verlaagt Vion deze week de varkensprijs opnieuw, zij het gematigder dan vorige week. De notering daalt met €0,03 tot €1,92 per kilo. Daarmee lijkt de ergste druk van de markt, hoewel de vleesprijzen van DCA deze week nog wel behoorlijk hard omlaag gaan.

Afwachtende houding
Op de biggenmarkt is sprake van een afwachtende houding. Vleesvarkenshouders zijn voorzichtig om biggen op te leggen door de onzekere vooruitzichten op de varkensmarkt. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland is dat het geval. Dit terwijl daar de varkensprijs vooralsnog kan standhouden. Het biggenaanbod blijft per saldo echter overzichtelijk, geven handelaren aan. 

DCA BestPigletPrice
Het gros van de handelaren die een ingave deed, pleit deze week voor een onveranderde biggenprijs. Daarmee blijft de DCA BestPigletPrice staan op €69,50 per big. Een paar handelaren zijn van mening dat een kleine verlaging een fair signaal zou zijn richting vleesvarkenshouders, maar deze groep heeft niet de overhand. Wel ligt het gemiddelde van de opgaven deze week onder de notering. In de weken hiervoor lag het gemiddelde telkens boven de notering.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden