Shutterstock

Analyse Varkens

Krap aanbod houdt biggenprijs op de been

22 Januari 2024 - Klaas van der Horst

Gezien de taaie situatie vleesvarkensmarkt is er reden genoeg om ook de biggenprijs deze week maar eens te doen dalen. Er zijn evenwel ook andere factoren in het spel, waarom dat niet gebeurt. De voornaamste daarvan is het krappe aanbod van biggen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Veel muziek zit er niet in op de biggenmarkt. Exporteurs klagen over een moeizame handel, omdat varkenshouders niet erg enthousiast zijn om nieuwe biggen op te leggen. Dit speelt ook in Nederland zelf. De Duitse VEGZ spreekt van een weinig beweeglijke markt.  Resultaat van dit alles is een opnieuw stabiele DCA BestPigletPrijs.

De VEGZ geeft in haar commentaar op de Duitse markt wel aan dat volgens haar de periode van sterke prijsverlagingen bij vleesvarkens even voorbij is. Hoewel dat geen echt opbeurend nieuws is, kan het toch als enigszins positief worden uitgelegd dat meer stabiliteit wordt voorzien op dit front.

Qua aantallen is de biggenexport in het nieuwe jaar overigens wel redelijk weer opgepakt. Naar Duitsland gingen iets minder dieren, naar Spanje meer.
{{dataviewSnapshot(46_1705932640)}}
 

Voor veel verschil in opbrengst zorgt dit volgens handelaren niet.
Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden