Shutterstock

Analyse Varkens

Biggenprijs sluit januari stabiel af

29 Januari 2024 - Wouter Baan

Ook in de laatste week van januari maakt de DCA BestPigletPrice een pas op de plaats. Daarmee sluit de biggenmarkt de eerste maand het van nieuwe jaar stabiel af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nu de rust op de varkensmarkt lijkt weergekeerd, maakt de biggenprijs nog niet direct aanstalten naar boven. Daarvoor is de stabiliteit volgens insiders nog te fragiel, hoewel de vleesonderdelenprijzen deze week inmiddels ook een bodem hebben gevonden, zo blijkt uit cijfers van DCA Markets.

De vraag naar biggen heeft door de prijsdalingen op de varkensmarkt begin 2024 een knauw gekregen. Tegelijkertijd is het aanbod niet overdreven ruim.

Wisselende verwachtingen
Sommige handelaren verwachten daarom spoedig een aantrekkende biggenmarkt. Anderen zijn terughoudender. Historisch gezien stijgen de biggenprijzen vaak in februari, maar hierbij moet niet worden vergeten dat de biggenprijzen op dit moment al historisch hoog staan in deze tijd van het jaar. Een prijsopleving lijkt daarom niet waarschijnlijk in de komende weken, maar kleine stapjes omhoog is ook niet onrealistisch om te verwachten. 

Op basis van de opgaven blijft de DCA BestPigletPrice voor de zevende week gelijk op €69,50 per big. Ook de Duitse biggenprijs (VEZG) blijft staan op €73 per big. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden