Shutterstock

Nieuws Varkens

Stijging Duitse varkensprijs zet de markt op scherp

7 Februari 2024 - Wouter Baan

De stemming op de Duitse varkensmarkt is in luttele tijd flink verbeterd. De verlaging die in januari werd geïncasseerd, is begin februari alweer goed gemaakt. En dat is veel eerder dan gedacht. De Nederlandse varkensmarkt komt hierdoor op scherp te staan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De VEZG-notering stijgt deze week met €0,10 tot €2,10 per kilo. Deze beweging wordt tevens opgevolgd door de grote Duitse slachterijen. Helemaal als een verrassing komt de verhoging niet, want de Internetbeurs nam de afgelopen dagen al afstand van de Duitse varkensprijs. Toch is de conclusie dat het koersverlies in januari snel weer goed is gemaakt. Zelfs nog voor het voorjaar begonnen is. 

In Nederland bewegen de slachterijnoteringen deze week zoals verwacht nog zijwaarts. Toch zorgt de Duitse verhoging onder de oppervlakte voor de nodige reuring. De verwachting is dat de Nederlandse varkensprijs volgende week dan ook gaat reageren. Temeer omdat de Duitse varkensprijzen al hoger stonden.

Deze onbalans maakt het voor Nederlandse varkenshouders aantrekkelijk om te exporteren, in plaats van de binnenlandse slachterijen te beleveren. Uit de exportcijfers blijkt dat dit ook in toenemende mate wordt gedaan. In week 4 werden er ruim 2.000 varkens meer geëxporteerd dan in dezelfde week in 2023. Het verschil met 2022 is nog veel groter. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden