Vion Food Group

Analyse Varkens

Vion verhoogt, maar kan Duitse prijs niet bijbenen

12 Februari 2024 - Wouter Baan

De varkensprijs van Vion zet deze week op zichzelf bekeken een behoorlijk stap omhoog. Tegelijkertijd is de conclusie dat het stijgingstempo op de Duitse markt niet bijgebeend kan worden.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vion verhoogt de notering met €0,06 tot €1,94 per kilo (exclusief btw). In een beknopt commentaar laat het vleesconcern weten dat de Duitse verhoging van 10 cent afgelopen week totaal niet strookt met de Europese en mondiale vleesafzet.

Of de andere slachters in Nederland de Duitse markt wel gaan volgen, zal woensdag pas blijken. De signalen eerder deze middag waren dat dit haalbare kaart was, maar de mutatie van Vion laat een ander licht op de zaak schijnen. 

Biggenprijzen in de lift 
De aantrekkende varkensprijzen maakt dat de stijgende biggenprijs meer vaart ontwikkeld. De Duitse VEZG-notering stijgt deze week met maar liefst €4 tot €78,50 per big, met de opmerking over de grens dat de vraag het aanbod ver overstijgt.

Ook in Nederland melden handelaren dat de markt krap is, mede door een goede exportvraag. Om oplopende toeslagen voor te blijven, wordt ook hier voor verhogingen gepleit. Op basis van de opgaven stijgt de DCA BestPigletPrice met €2,50 tot €72,50 per big.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox