Shutterstock

Analyse Varkens

Biggenprijzen verder omhoog in krappe markt

19 Februari 2024 - Wouter Baan - 1 reactie

De stijgende varkensprijzen voeden ook het sentiment op de Nederlandse biggenmarkt, hoewel handelaren de reuzenstappen in Duitsland vaak niet in het geheel willen volgen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na een treuzelend begin 2024 raakt de biggenmarkt nu duidelijk op stoom. De oorzaak hiervan is simpel: de vraag overstijgt het aanbod. De uitstroom van zeugenhouders laat zich in deze vraagmarkt behoorlijk voelen, geven handelaren aan. Vrije koppels gaan duur van de hand, al uiten vleesvarkenshouders tegelijkertijd ook flinke weerstand.

Ook de exportvraag is levendig, getuige de oplopende prijzen in Duitsland en Spanje. De noteringen in beide grootimporteurs stijgen met €3 per big. In Nederland opteren handelaren eveneens voor een stevige verhoging, maar de DCA BestPigletPrice doet het met een plus van €2,50 iets rustiger aan. Daarmee stijgt de notering tot €75. Historisch gezien komen we nu in de periode dat de seizoensopleving afvlakt. 

Vion
Op de varkensmarkt verhoogt Vion de weeknotering met €0,05 tot €1,99 per kilo. Daarmee volgt het vleesconcern de prijszetting op de Duitse markt van afgelopen week, maar wordt er geen inhaalslag gemaakt met het ontstane verschil van 4 cent in de week daarvoor.  

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden