Analyse Biggen

DCA BestPigletPrice op weg naar nieuw record

4 Maart 2024 - Wouter Baan

De biggenmarkt staat in het teken van een krap aanbod en dat drijft de prijzen op. De DCA BestPigletPrice staat op het punt om een nieuw record te vestigen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het aanbod op de biggenmarkt is zo krap dat slachterijen hier zelfs melding van maken. Ook veevoerbedrijven bellen soms voor biggen en springen - vanuit welgemeend eigenbelang - in de bres voor hun klanten. 

Vooral in Duitsland zijn de wachttijden behoorlijk opgelopen. De vraag overstijgt simpelweg het aanbod. Dat de varkensprijzen recent weer zijn aangetrokken, prikkelt de vraag alleen maar extra. Of anders gezegd: het maakt de weerstand onder vleesvarkenshouders minder groot. Desalniettemin zijn de biggenkosten voor hen stevig. Maar wie niet wil betalen, vist achter het net.

De DCA BestPigletPrice stijgt deze week met €2 tot €78,50 per big. Daarmee staat de notering slechts nog €1 onder de recordstand in 2023. Vermoedelijk wordt dit record spoedig gebroken, gezien de stijgende tendens nog wel een aanhoudt. De Duitse VEZG-notering is intussen opgeklommen tot €85 per big. De afstand met het bestaande recordniveau van €93 is nog wel iets groter, maar daarmee niet gezegd dat dat dit record dit jaar alsnog sneuvelt. De Spaanse en Belgische noteringen liggen, net als bij ons, op koers voor nieuwe records. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden