Shutterstock

Analyse Varkens

DCA BestPigletPrice evenaart topniveau

11 Maart 2024 - Wouter Baan

Met een minimale plus evenaart de DCA BestPigletPrice deze week het bestaande record dat in de zomer van 2023 ook op de borden stond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De stemming op de biggenmarkt is deze week minder overtuigend vast dan in de afgelopen weken. Dit heeft te maken met de afvlakkende varkensprijzen. Daarbij stijgt de Duitse VEZG-biggenprijs deze week onverwacht ook niet verder, ondanks de grote tekorten op de markt bij onze oosterburen.

Daarmee komt er een vrij abrupt einde aan de voorjaarsopleving op de Duitse markt. Afgelopen week steeg de notering immers nog met €2. Geluiden zijn te horen dat de vraag goed is ingevuld in de afgelopen weken. De afgelopen week kwam het exportcijfer naar Duitsland ook niet meer boven 50.000 uit. Enkel Spanje trekt op dit moment echt nog aan de biggen. Waarschijnlijk houdt de goede vraag nog een paar weken aan. 

Dit maakt dat de Nederlandse markt, die sterk op export georiënteerd is, deze week nog wel een verhoging kan realiseren. Wel is de rek er intussen uit. Op basis van de opgaven stijgt de DCA BestPigletPrice deze met €0,50 tot €79 per big. Daarmee wordt het record geëvenaard van vorig jaar zomer.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden