Shutterstock

Nieuws Varkens

Duits varkensbedrijf getroffen door AVP

6 Juni 2024 - Matthijs Bremer

Bij een varkensbedrijf in Vorpommern-Greifswald (in het noordelijke grensgebied met Polen) is Afrikaanse varkenspest (AVP) aangetroffen. Dit heeft het Duitse ministerie van Landbouw vandaag (6 juni) naar buiten gebracht. Dit is de eerste AVP-besmetting op een Duitse varkenshouderij sinds eind 2021.

Volgens het ministerie zijn er voorlopig geen tekenen dat er sprake is van besmettingen van wilde zwijnen in de omgeving. Dit is wat het ministerie betreft goed nieuws, aangezien de kans op verspreiding daarmee beperkt is. Epidemiologen onderzoeken hoe de besmetting heeft kunnen plaatsvinden.

AVP blijft een sluimerende dreiging op de Europese varkensmarkt. In 2023 nam het aantal besmettingen fors toe, al bleef de schade beperkt tot Kroatië en Roemenië. Ook in Duitsland waart het virus onder wilde zwijnen rond en met name in het aangrenzende Polen zijn de problemen met het virus fors.

Het is echter alweer even geleden dat een Duits varkensbedrijf getroffen werd. Op 15 november 2021 werd een varkensbedrijf in Rostock getroffen. Toen ging het echter om een zeer klein hobbybedrijf met elf varkens. Het bedrijf in Vorpommern-Greifswald is daarentegen een groot bedrijf met 3.500 varkens.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden