Shutterstock

Nieuws Varkens

Keurmerk Beter Leven komt varkenshouder tegemoet

11 Juni 2024 - Matthijs Bremer

Varkenshouders die door problemen met hun vergunning niet aan de nieuwe standaarden voor het Beter Leven Keurmerk van 2025 kunnen voldoen, krijgen een tijdelijke ontheffing. Volgens de Dierenbescherming ontstaan problemen bij grote aanpassingen. Door de stikstofproblematiek ligt het verlenen van vergunningen stil.

Vanaf 1 januari 2025 moeten varkenshouders die deelnemen aan het keurmerk aan strengere eisen voldoen. De meeste varkenshouders kunnen volgens de Dierenbescherming hun stallen aanpassen zonder dat er een vergunning is vereist. Soms is echter nieuwbouw of een ingrijpende verbouwing nodig. In en dergelijke situatie komen varkenshouders in de problemen.

Het laatste jaar ontving de Dierenbescherming signalen van verschillende varkenshouders die in de problemen dreigden te komen. Om te voorkomen dat de varkenshouders gedwongen worden uit het keurmerk te stappen, besloot de Dierenbescherming uitstel te verlenen. In principe gaat het om een generieke ontheffing tot 1 januari 2028, maar in sommige gevallen is het mogelijk om samen een ontheffing op maat overeen te komen. Ontheffingen kunnen tot 1 september worden aangevraagd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden